Dzisiaj jest: Piątek, 21.09.2018 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Sos mojo rojo


08.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1 sztuka suszona ostra papryczka
  • 3 ząbki  czosnku
  • 50 ml  oliwy
  • 2 łyżki  octu winnego
  • 3 łyżeczki  mielonej ostrej papryki
  • odrobina cukru
  • 1 łyżeczka  mielonego kuminu
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Suszoną ostrą papryczkę zalej wodą i odstaw. Czerwoną paprykę pokrój w kostkę, po czym zmiksuj z namoczoną ostrą papryką, czosnkiem, solą i mieloną papryką.
  2. Następnie dodaj oliwę i pozostałe przyprawy. Podawaj z gotowanymi ziemniakami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE