Dzisiaj jest: Środa, 08.04.2020 Imieniny: Dionizego i Januarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Sos paprykowy chili


22.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 3 sztuki czerwone papryczki chili
  • 1 sztuka puszka pomidorów bez skórki
  • 1 łyżeczka  koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • słodka papryka w proszku
  • sól morska
  • bazylia

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój na większe kawałki.
  2. Następnie owiń je folią aluminiową, podpiecz w piekarniku, przestudź i obierz ze skórki.
  3. Papryczki chili oczyść z nasion i zmiksuj razem z pomidorami z puszki, koncentratem pomidorowym, cukrem oraz papryką obraną ze skórki.
  4. Mus dopraw do smaku solą, słodką papryką w proszku oraz bazylią.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Maks07

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE