Dzisiaj jest: Środa, 18.09.2019 Imieniny: Ireny i Józefa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Sos pomidorowy


24.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 50 dag  podłużnych pomidorów
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory natnij na krzyż, sparz i zdejmij skórkę. Następnie pokrój je w kostkę, wrzuć do garnka i gotuj na małym ogniu, aż zmiękną. Po tym czasie przestudź je i zmiksuj blenderem.
  2. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Warzywa ostudź i dodaj do przecieru pomidorowego. Dopraw do smaku solą oraz świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE