Dzisiaj jest: Poniedziałek, 30.03.2020 Imieniny: Amelii i Jana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Sos pomidorowy


24.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 50 dag  podłużnych pomidorów
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory natnij na krzyż, sparz i zdejmij skórkę. Następnie pokrój je w kostkę, wrzuć do garnka i gotuj na małym ogniu, aż zmiękną. Po tym czasie przestudź je i zmiksuj blenderem.
  2. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Warzywa ostudź i dodaj do przecieru pomidorowego. Dopraw do smaku solą oraz świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE