Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 250 ml gotowego sosu pomidorowego
- 1/3 szklanki wody
- 1/4 łyżeczki chili
- 1 sztuka i 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
- 1 sztuka i 1/2 łyżeczki suszonej cebuli
- 1 łyżka białego octu winnego
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1/2 łyżeczki soli czosnkowej
- 1/4 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/4 łyżeczki cukru
- 1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Umieść wszystkie składniki w rondlu. Składniki należy dokładnie i często mieszać na małym ogniu przez 15- 20 minut.
- Schłodzić.
- Sos można trzymać w lodówce przez kilka dni.