Dzisiaj jest: Poniedziałek, 22.07.2019 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5846

Sos teriyaki


29.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

japońska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 6 osób


Składniki

  • 1/4 szklanki  ciemnego sosu sojowego
  • 1 szklanka  wody
  • 1/2 łyżeczki  mielonego imbiru
  • 1/4 łyżeczki  czosnku granulowanego
  • 5 łyżek  cukru najlepiej brązowego
  • 1-2 łyżki  miodu
  • 2 łyżki  mąki kukurydzianej
  • 1/4 szklanki  zimnej wody

Sposób przyrządzania:

  1. Wymieszaj wszystkie składniki w rondelku (oprócz mąki i zimnej wody) i zacznij podgrzewać co jakiś czas mieszając.
  2. Wymieszaj w osobnym naczyniu mąkę kukurydzianą z zimną wodą aż mąka dobrze się wymiesza i nie będzie grudek, a następnie przelej do rondelka.
  3. Podgrzewaj całość mieszając od czasu do czasu, aż sos zacznie gęstnieć do wymaganej konsystencji. Jeśli wyjdzie zbyt gęsty można dodać wody.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

queensaba

Posty : 26

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE