Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2019 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5840

Sos ziołowy


18.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 25 g  bazylii
  • 25 g  natki pietruszki
  • 25 g  estragonu
  • 25 g  melisy
  • 25 g  szczypiorku
  • 25 g  rukoli
  • 25 g  liści szczawiu
  • 25 g  liści szpinaku
  • 50 ml  oliwy
  • 3 łyżki  octu winnego
  • 20 dag  jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka  musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie zioła drobno posiekaj i wrzuć do miski. Dodaj oliwę, ocet, jogurt oraz musztardę i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE