Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Sos żurawinowy


08.03.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Alternatywnie do sosu żurawinowego zamiast wody można dodać świeżo wyciskany sok pomarańczowy. Sos żurawinowy bardzo dobrze uzupełnia się z drobiem.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 350 g  żurawina
    może być mrożona
  • 1 szklanka  cukier
  • 1 szklanka  woda

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie składniki dodać do średniej wielkości rondelka.
  2. Na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia i dusić do momentu, aż kuleczki żurawiny zaczną pękać.
  3. Sos schłodzić i w taki sposób serwować.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE