Dzisiaj jest: Środa, 08.04.2020 Imieniny: Dionizego i Januarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Sos żurawinowy


08.03.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Alternatywnie do sosu żurawinowego zamiast wody można dodać świeżo wyciskany sok pomarańczowy. Sos żurawinowy bardzo dobrze uzupełnia się z drobiem.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 350 g  żurawina
    może być mrożona
  • 1 szklanka  cukier
  • 1 szklanka  woda

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie składniki dodać do średniej wielkości rondelka.
  2. Na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia i dusić do momentu, aż kuleczki żurawiny zaczną pękać.
  3. Sos schłodzić i w taki sposób serwować.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE