Dzisiaj jest: Piątek, 15.11.2019 Imieniny: Alberta i Leopolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Zupa pomidorowo szpinakowa z tortellini


09.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 1 łyżka  oliwy z oliwek
  • 1/2 sztuki zmielonej cebuli
  • 1 ząbek  czosnku, posiekany
  • 4-6 sztuk filiżanek bulionu z warzyw (ok. 1-1,4 litra)
  • 400 g  pomidorów z puszki (kostka) lub 400 g surowych pomidorów pokrojonych w kostkę
  • 250 g  tortellini z paczki
  • sól
  • pieprz czarny
  • 300 g  świeżego szpinaku lub 300 g rozmrożonego i posiekanego szpinaku
  • 60 g  świeżo startego sera parmezan

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku na średnim ogniu rozgrzać oliwę z oliwek,2 Podsmażyć cebulę i czosnek, często mieszając, aż cebula stanie się szkilista, około 5 do 7 minut,3 Dodaj bulion i pomidory, podkręć ogień i doprowadź do wrzenia,4 Dodaj tortellini i gotuj zgodnie z czasem podanym na opakowaniu,5 Kiedy tortellini jest prawie gotowe, dodaj szpinak, 6 Dopraw do smaku solą i pieprzem,7 Podaj do stołu,8 Udekoruj już na talerzach serem parmezan.



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE