Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa pomidorowo szpinakowa z tortellini


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 1 łyżka  oliwy z oliwek
  • 1/2 sztuki zmielonej cebuli
  • 1 ząbek  czosnku, posiekany
  • 4-6 sztuk filiżanek bulionu z warzyw (ok. 1-1,4 litra)
  • 400 g  pomidorów z puszki (kostka) lub 400 g surowych pomidorów pokrojonych w kostkę
  • 250 g  tortellini z paczki
  • sól
  • pieprz czarny
  • 300 g  świeżego szpinaku lub 300 g rozmrożonego i posiekanego szpinaku
  • 60 g  świeżo startego sera parmezan

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku na średnim ogniu rozgrzać oliwę z oliwek,2 Podsmażyć cebulę i czosnek, często mieszając, aż cebula stanie się szkilista, około 5 do 7 minut,3 Dodaj bulion i pomidory, podkręć ogień i doprowadź do wrzenia,4 Dodaj tortellini i gotuj zgodnie z czasem podanym na opakowaniu,5 Kiedy tortellini jest prawie gotowe, dodaj szpinak, 6 Dopraw do smaku solą i pieprzem,7 Podaj do stołu,8 Udekoruj już na talerzach serem parmezan.



Przepis dodany przez:

Posty : 23

Przepisy: 54


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE