Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2019 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Bulion z warzywami


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka i 1/2 litra wody,
  • 1 łyżka  soli,
  • 4 sztuki suszone jagody jałowca,
  • 1 sztuka cebula,
  • 1 pęczek  włoszczyzny,
  • kawałek pręgi wołowej,
  • 1/4 sztuki selera,
  • 1 sztuka por,
  • 3 sztuki marchewki,
  • 1 pęczek  szczypiorku.

Sposób przyrządzania:

  1. Do wody włożyć opłukaną pręgę i oczyszczoną włoszczyznę. Dodać sól, jagody jałowca, obraną cebulę i zagotować.
  2. Zdjąć pokrywę z garnka i na słabym ogniu gotować dalej około 2 godzin.
  3. W tym czasie oczyścić seler, por i marchewki. Selera i marchewki pokroić w kosteczkę, pora w cienkie krążki.
  4. Rosół przecedzić. Dodać pokrojone warzywa i około 15 minut gotować na wolnym ogniu.
  5. Szczypiorek opłukać, pokroić i wrzucić do rosołu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

karolinago

Posty : 0

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE