Dzisiaj jest: Środa, 17.07.2019 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5846

Cebulowa z ciasteczkami


24.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1.5 l  chudego rosołu
  • 5-6 sztuk dużych słodkich cebul
  • kilka kromek chleba razowego
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • curry
    Ciasteczka
  • 3 szklanki  mąki pszennej
  • pół szklanki mleka
  • 4 dag  drożdży
  • 25 dag  masła
  • jajo do smarowania
  • 2 łyżeczki  drobno zmielonego kminku
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule pokroić w cienkie plastry i smażyć na maśle na złoty kolor. Osobno przysmażyć rozdrobnione kromki chleba, po czym włożyć je do rosołu i rozgotować wraz z cebulą. Przetrzeć przez sitko, dodać wszystkie przyprawy.
  2. Zagnieść ciasto drożdżowe z kminkiem. Z ciasta można uformować niezbyt cienkie paluszki. Posmarować rozmąconym jajem i piec w dobrze nagrzanym piekarniku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE