Dzisiaj jest: Wtorek, 07.04.2020 Imieniny: Donata i Rufina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Cebulowa z ciasteczkami


24.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1.5 l  chudego rosołu
  • 5-6 sztuk dużych słodkich cebul
  • kilka kromek chleba razowego
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • curry
    Ciasteczka
  • 3 szklanki  mąki pszennej
  • pół szklanki mleka
  • 4 dag  drożdży
  • 25 dag  masła
  • jajo do smarowania
  • 2 łyżeczki  drobno zmielonego kminku
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule pokroić w cienkie plastry i smażyć na maśle na złoty kolor. Osobno przysmażyć rozdrobnione kromki chleba, po czym włożyć je do rosołu i rozgotować wraz z cebulą. Przetrzeć przez sitko, dodać wszystkie przyprawy.
  2. Zagnieść ciasto drożdżowe z kminkiem. Z ciasta można uformować niezbyt cienkie paluszki. Posmarować rozmąconym jajem i piec w dobrze nagrzanym piekarniku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE