Dzisiaj jest: Piątek, 25.05.2018 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Cebulowa z ciasteczkami


24.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1.5 l  chudego rosołu
  • 5-6 sztuk dużych słodkich cebul
  • kilka kromek chleba razowego
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • curry
    Ciasteczka
  • 3 szklanki  mąki pszennej
  • pół szklanki mleka
  • 4 dag  drożdży
  • 25 dag  masła
  • jajo do smarowania
  • 2 łyżeczki  drobno zmielonego kminku
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule pokroić w cienkie plastry i smażyć na maśle na złoty kolor. Osobno przysmażyć rozdrobnione kromki chleba, po czym włożyć je do rosołu i rozgotować wraz z cebulą. Przetrzeć przez sitko, dodać wszystkie przyprawy.
  2. Zagnieść ciasto drożdżowe z kminkiem. Z ciasta można uformować niezbyt cienkie paluszki. Posmarować rozmąconym jajem i piec w dobrze nagrzanym piekarniku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE