Dzisiaj jest: Piątek, 16.11.2018 Imieniny: Gertrudy i Edmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Chłodnik Gazpacho


02.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 3 szklanki  soku pomidorowego
  • 2 sztuki papryki zielone
  • 2 sztuki ogórki
  • 1 sztuka cebula
  • 2 kostki  rosołu wołowego
  • 3 ząbki  czosnku
  • sok z 3 cytryn
  • 5 łyżek  oliwy z oliwek
  • cukier
  • pieprz czarny mielony
  • przyprawa Delikat / Vegeta

Sposób przyrządzania:

  1. Zagotować sok pomidorowy i dodać kostki rosołu wołowego, wymieszać, dodać sok cytrynowy i całość ochłodź.
  2. Pokroić ogórki, paprykę i cebulę w bardzo drobną kostkę. Przeciśnąć czosnek przez praskę i rozetrzeć z połową łyżeczki soli.
  3. Dodać wszystkie warzywa do zupy, wlać oliwę i dokładnie wymieszać.
  4. Doprawić do smaku przyprawą typy Vegeta / Delikat, cukrem oraz pieprzem, następnie schłodzić w lodówce. Podawać na zimno.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE