Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2019 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Chłodnik Gazpacho


02.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 3 szklanki  soku pomidorowego
  • 2 sztuki papryki zielone
  • 2 sztuki ogórki
  • 1 sztuka cebula
  • 2 kostki  rosołu wołowego
  • 3 ząbki  czosnku
  • sok z 3 cytryn
  • 5 łyżek  oliwy z oliwek
  • cukier
  • pieprz czarny mielony
  • przyprawa Delikat / Vegeta

Sposób przyrządzania:

  1. Zagotować sok pomidorowy i dodać kostki rosołu wołowego, wymieszać, dodać sok cytrynowy i całość ochłodź.
  2. Pokroić ogórki, paprykę i cebulę w bardzo drobną kostkę. Przeciśnąć czosnek przez praskę i rozetrzeć z połową łyżeczki soli.
  3. Dodać wszystkie warzywa do zupy, wlać oliwę i dokładnie wymieszać.
  4. Doprawić do smaku przyprawą typy Vegeta / Delikat, cukrem oraz pieprzem, następnie schłodzić w lodówce. Podawać na zimno.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE