Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Chłodnik z botwinki


01.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 pęczek  botwinki
  • 1 l  maślanki
  • 330 g  śmietany 12%
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • 1/2 kostki  rosołowej
  • 1/3 szklanki  koncentratu z buraków
  • sól
  • pieprz
  • 3 sztuki jajka

Sposób przyrządzania:

  1. Botwinkę umyj i drobno posiekaj. Z połowy kostki rosołowej przygotuj szklankę bulionu i zalej nim botwinę. Podgotuj, aż botwina będzie miękka.
  2. Maślankę wymieszaj ze śmietaną, dodaj schłodzony wywar z botwiną i koncentrat z buraków. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Schłodź w lodówce przez około 30 minut.
  4. Jajka ugotuj na twardo. Koperek umyj, osusz i drobno posiekaj.
  5. Chłodnik podawaj z połową jajka ugotowanego na twardo i posypany koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE