Dzisiaj jest: Czwartek, 18.10.2018 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Chłodnik z pomidorów i jogurtu


17.05.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 3 szklanki  soku pomidorowego
  • 500 ml  jogurtu naturalnego
  • 2 sztuki pomidory
  • 2 sztuki szalotki pokrojone w cieniutkie plasterki
  • 1 sztuka świeża zielona papryka, wydrążona i pokrojona w kostkę
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • 1 kostka  lodu

Sposób przyrządzania:

  1. Sok pomidorowy i jogurt (prosto z lodówki) wymieszaj dokładnie w dużej misce. Przykryj folią i schładzaj przez 15 minut.
  2. Pomidory blanszuj we wrzącej wodzie przez 30 sekund. Następnie zdejmij skórkę i delikatnie wyciśnij tak dużo pestek jak to możliwe. Posiekaj na dosyć duże kawałki. Posiekane pomidory, szalotki i paprykę dodaj do zupy. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Schładzaj przez 45 minut. Przed podaniem dodaj kostki lodu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

mirabelle

Posty : 23

Przepisy: 4


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE