Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- ok. 1 kg miąższu z dyni
- 1 sztuka marchewka
- 2 sztuki ziemniaki
- 1 kostka rosołowa
- imbir
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 sztuka octu balsamicznego
- kawałek świeżego ogórka
- koperek
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Miąższ z dyni potnij na niewielkie kawałki. Ziemniaki i marchewkę obierz, pokrój w kostkę. Warzywa zalej zimną wodą, zagotuj.
- Dodaj kostkę rosołową i przyprawy. Gotuj na małym ogniu, do czasu, aż warzywa będą miękkie.
- Zupę zmiksuj, przypraw do smaku solą, pieprzem, imbirem i octem. Wymieszaj z oliwą z oliwek
- Rozlej do talerzy udekoruj plasterkami ogórka i koperkiem.
Źródło przepisu: gazeta przyjaciółka