Dzisiaj jest: Środa, 01.04.2020 Imieniny: Zbigniewa i Grażyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Flaczki z jarzyn


09.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 4 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki
  • por
  • cebula
  • pół selera
  • 1 łyżka  mąki
  • 1 łyżeczka  masła
  • 15 dag  makaronu krajanki
  • 1 kostka  bulionu
  • majeranek
  • sól
  • pieprz ziołowy

Sposób przyrządzania:

  1. Jarzyny oczyścić, pokroić w wąskie paseczki i gotować w małej ilości wody. Kiedy będą już miękkie, rozprowadzić starannie mąkę w małej ilości wody i wlać do jarzyn.
  2. Zagotować, dodać masło, doprawić przyprawami. Wrzucić ugotowany makaron. Wszystko wymieszać i podawać gorące.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE