Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Flaczki z jarzyn


09.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 4 sztuki marchewki
  • 2 sztuki pietruszki
  • por
  • cebula
  • pół selera
  • 1 łyżka  mąki
  • 1 łyżeczka  masła
  • 15 dag  makaronu krajanki
  • 1 kostka  bulionu
  • majeranek
  • sól
  • pieprz ziołowy

Sposób przyrządzania:

  1. Jarzyny oczyścić, pokroić w wąskie paseczki i gotować w małej ilości wody. Kiedy będą już miękkie, rozprowadzić starannie mąkę w małej ilości wody i wlać do jarzyn.
  2. Zagotować, dodać masło, doprawić przyprawami. Wrzucić ugotowany makaron. Wszystko wymieszać i podawać gorące.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE