Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Kapuśniak z czerwonej kapusty


28.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • mała główka czerwonej kapusty
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki jabłka
  • 5 sztuk pomidorów
  • 6 szklanek  bulionu
  • 2 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  octu jabłkowego
  • 4 ząbki  czosnku
  • nasiona kopru włoskiego
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, włożyć poszatkowaną kapustę (głąb usunąć), obrane i pokrojone jabłka, posiekaną cebulę oraz rozgniecione ząbki czosnku. Dusić pod przykryciem 15 min., aż warzywa zmiękną. Wtedy dodać pocięte na kawałki pomidory, liść laurowy, ocet koper, sól i pieprz i zalać bulionem.
  2. Gotować na małym ogniu ok. 30 min.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE