Dzisiaj jest: Piątek, 19.10.2018 Imieniny: Piotra i Ziemowita



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Kapuśniak z czerwonej kapusty


28.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • mała główka czerwonej kapusty
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki jabłka
  • 5 sztuk pomidorów
  • 6 szklanek  bulionu
  • 2 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  octu jabłkowego
  • 4 ząbki  czosnku
  • nasiona kopru włoskiego
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, włożyć poszatkowaną kapustę (głąb usunąć), obrane i pokrojone jabłka, posiekaną cebulę oraz rozgniecione ząbki czosnku. Dusić pod przykryciem 15 min., aż warzywa zmiękną. Wtedy dodać pocięte na kawałki pomidory, liść laurowy, ocet koper, sól i pieprz i zalać bulionem.
  2. Gotować na małym ogniu ok. 30 min.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE