Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Kapuśniak z czerwonej kapusty


28.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • mała główka czerwonej kapusty
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki jabłka
  • 5 sztuk pomidorów
  • 6 szklanek  bulionu
  • 2 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  octu jabłkowego
  • 4 ząbki  czosnku
  • nasiona kopru włoskiego
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, włożyć poszatkowaną kapustę (głąb usunąć), obrane i pokrojone jabłka, posiekaną cebulę oraz rozgniecione ząbki czosnku. Dusić pod przykryciem 15 min., aż warzywa zmiękną. Wtedy dodać pocięte na kawałki pomidory, liść laurowy, ocet koper, sól i pieprz i zalać bulionem.
  2. Gotować na małym ogniu ok. 30 min.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE