Dzisiaj jest: Poniedziałek, 24.06.2019 Imieniny: Jana i Danuty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5845

Kapuśniak


26.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 3 sztuki średnie cebule,
  • 3 dag  masła lub margaryny,
  • 50 dag  mielonego chudego mięsa wieprzowego,
  • 60 dag  kwaszonej kapusty,
  • sól. pieprz,
  • 2 opakowania  zupy ziemniaczanej (instant),
  • 2 l  rosołu,
  • 2 sztuki kromki pieczywa tostowego,
  • 2 łyżki  masła lub margaryny,
  • bazylia.
  • sproszkowana papryka.

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obrać i pokroić w krążki.
  2. Masło lub margarynę rozgrzać na patelni i zeszklić na tym krążki cebuli. Dodać mięso wieprzowe i kapustę.
  3. Przyprawić wszystko solą i pieprzem. Dusić około 10 minut.
  4. Zupę ziemniaczaną rozprowadzić rosołem według przepisu poddanego na opakowaniu. Dodać do kapusty z mięsem i gotować jeszcze około 15 minut.
  5. Pieczywo tostowe pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać na patelni masło lub margarynę, wysypać trochę soli, pieprzu, bazylii i sproszkowanej papryki.
  6. Zrumienić na tym grzanki z pieczywa.
  7. Tuż przed podaniem na stół dodać je do zupy.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

natalia3257

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

Izabella Wentz

Wydawnictwo: Otwarte


Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE