Dzisiaj jest: Poniedziałek, 06.04.2020 Imieniny: Celestyna i Wilhelma



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Krem z fasolki na ostro


25.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  mrożonej zielonej fasolki szparagowej
  • 1 kostka  rosołowa
  • 1 sztuka duża marchewka
  • 15 dag  boczku wędzonego
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz
  • 1 szczypta  chili
  • 1/2 łyżeczki  curry
  • kilka gałązek koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Koperek umyj, osusz i drobno posiekaj.
  2. Kostkę rosołową rozpuść w 2 l wrzątku. Zagotuj. Dodaj marchew, ziemniaki i masło. Gdy ziemniaki i marchew będą miękkie, dodaj fasolkę. Zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, chili i curry. Zmniejsz ogień i gotuj 25 minut.
  3. Gotową zupę przestudź, a następnie zmiksuj na gładki krem. Rozlej do talerzy.
  4. Boczek pokrój na cienkie plasterki i podsmaż na rozgrzanej patelni. Udekoruj nim zupę w talerzach. Posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE