Dzisiaj jest: Piątek, 15.11.2019 Imieniny: Alberta i Leopolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Krem z fasolki na ostro


25.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  mrożonej zielonej fasolki szparagowej
  • 1 kostka  rosołowa
  • 1 sztuka duża marchewka
  • 15 dag  boczku wędzonego
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz
  • 1 szczypta  chili
  • 1/2 łyżeczki  curry
  • kilka gałązek koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Koperek umyj, osusz i drobno posiekaj.
  2. Kostkę rosołową rozpuść w 2 l wrzątku. Zagotuj. Dodaj marchew, ziemniaki i masło. Gdy ziemniaki i marchew będą miękkie, dodaj fasolkę. Zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, chili i curry. Zmniejsz ogień i gotuj 25 minut.
  3. Gotową zupę przestudź, a następnie zmiksuj na gładki krem. Rozlej do talerzy.
  4. Boczek pokrój na cienkie plasterki i podsmaż na rozgrzanej patelni. Udekoruj nim zupę w talerzach. Posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE