Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2019 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Kremowa zupa z papryki


02.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk żółtych papryk
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 1 łyżeczka  rozmarynu
  • 1 l  bulionu warzywnego
  • 3 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki umyj, osusz i oczyść z nasion. Pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj wraz z rozmarynem.
  2. Do garnka wlej oliwę i rozgrzej ją. Następnie zmniejsz ogień, wrzuć posiekaną cebulę i podsmaż przez 3 minuty. Dodaj ziemniaki i rozmaryn, chwilę podsmaż. Dodaj paprykę, liść laurowy i bulion. Dopraw do smaku solą.
  3. Gotuj, aż warzywa będą miękkie czyli około 25 minut. Wyjmij listek laurowy i zmiksuj zupę na gładki krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z grzankami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE