Dzisiaj jest: Niedziela, 23.02.2020 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Kremowa zupa z papryki


02.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk żółtych papryk
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 1 łyżeczka  rozmarynu
  • 1 l  bulionu warzywnego
  • 3 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki umyj, osusz i oczyść z nasion. Pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj wraz z rozmarynem.
  2. Do garnka wlej oliwę i rozgrzej ją. Następnie zmniejsz ogień, wrzuć posiekaną cebulę i podsmaż przez 3 minuty. Dodaj ziemniaki i rozmaryn, chwilę podsmaż. Dodaj paprykę, liść laurowy i bulion. Dopraw do smaku solą.
  3. Gotuj, aż warzywa będą miękkie czyli około 25 minut. Wyjmij listek laurowy i zmiksuj zupę na gładki krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z grzankami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE