Dzisiaj jest: Czwartek, 19.10.2017 Imieniny: Piotra i Ziemowita



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Krupnik z kaszy gryczanej


24.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 30 dag  podrobów
  • marchewka
  • pietruszka
  • pół selera
  • mała cebulka
  • pół czerwonej papryki
  • 2 łyżki  kaszy gryczanej
  • 1 łyżeczka  koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa indyjska
  • 1 łyżeczka  posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. W dwóch szklankach wody ugotować mięso. Miękkie wyjąć, a do gotującego się wywaru dodać kaszę, starte na tarce o grubych oczkach warzywa, sól, pieprz, przyprawę indyjską.
  2. Pod koniec dodać pokrojoną w pół krążki paprykę, dodać koncentrat i pokrojone wcześniej i ugotowane mięso. Na talerzu posypać natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE