Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Lekki kapuśniaczek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • mała główka kapusty (białej lub włoskiej)
  • 3 sztuki cebule
  • w łyżki oleju
  • 4 sztuki ziemniaki
  • sól
  • pieprz
  • kminek
  • majeranek
  • bazylia
  • sos sojowy

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrojoną cebulę podprażyć na suchej patelni na złoty kolor, cały czas mieszając, dodać olej, pokrojoną kapustę, przyprawy i smażyć 2 min.
  2. Zagotować w garnku 3 szklanki wody, dodać warzywa i gotować ok. 20 min. Przed podaniem przyprawić sosem sojowym. Zupę można jeść z chlebem razowym.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE