Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Rosół z ryby


16.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka por,
  • 2 sztuki marchewki,
  • 1/2 sztuki selera,
  • 1 sztuka cebula,
  • 2 sztuki liście laurowe,
  • 1 pęczek  zieleniny,
  • 2 łyżeczki  przyprawy do ryb,
  • sól.
  • 1 kg  ryby,
  • 1/2 sztuki litra białego wina,
  • sok z cytryny,
  • 10 dag  krewetek.

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę oczyścić, cebulę umyć i obrać, wszystko pokroić w drobną kostkę. Warzywa zagotować w 1 litrze wody razem z liśćmi laurowymi, zieleniną i przyprawą do ryb. Następnie gotować na wolnym ogniu przez 40 minut.
  2. Rybę oczyścić. Wywar przecedzić przez sito, wlać wino, zagotować, włożyć rybę i ponownie gotować na wolnym ogniu przez 40 minut.
  3. Po ugotowaniu rosół przecedzić, zdjąć skórę z kawałków ryby i starannie oczyścić je z ości.
  4. Rosół jeszcze raz przecedzić, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.
  5. Podawać z krewetkami i kawałkami ryby.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

karolinago

Posty : 0

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE