Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Rosol z szafranem


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 30 dag  kości wołowych,
  • 50 dag  mięsa wołowego,
  • 1 sztuka i 1/2 litra osolonej wody,
  • 1 sztuka mała cebula,
  • 1/2 sztuki liścia laurowego,
  • 1 pęczek  włoszczyzny,
  • 3-4 sztuki gałązki szafranu,
  • sól. pieprz.

Sposób przyrządzania:

  1. Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie.
  2. Włoszczyznę oczyścić, umyć, cebulę obrać, przepołowić, naszpikować liściem laurowym, dodać do mięsa.
  3. Doprowadzić zupę do wrzenia, raz zszumować. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu 2 do 2 i 1/2 godziny.
  4. Wyjąć mięso i kości, rosół przecedzić. Włożyć do rosołu gałązki szafranu na około 10 minut, aby nabrał aromatu.
  5. Gałązki szafranu wyjąć.
  6. Zupę przyprawić solą i pieprzem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

natalia3257

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 1.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE