Dzisiaj jest: Środa, 14.11.2018 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Rosol z szafranem


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 30 dag  kości wołowych,
  • 50 dag  mięsa wołowego,
  • 1 sztuka i 1/2 litra osolonej wody,
  • 1 sztuka mała cebula,
  • 1/2 sztuki liścia laurowego,
  • 1 pęczek  włoszczyzny,
  • 3-4 sztuki gałązki szafranu,
  • sól. pieprz.

Sposób przyrządzania:

  1. Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie.
  2. Włoszczyznę oczyścić, umyć, cebulę obrać, przepołowić, naszpikować liściem laurowym, dodać do mięsa.
  3. Doprowadzić zupę do wrzenia, raz zszumować. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu 2 do 2 i 1/2 godziny.
  4. Wyjąć mięso i kości, rosół przecedzić. Włożyć do rosołu gałązki szafranu na około 10 minut, aby nabrał aromatu.
  5. Gałązki szafranu wyjąć.
  6. Zupę przyprawić solą i pieprzem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

natalia3257

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 1.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE