Dzisiaj jest: Piątek, 22.11.2019 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Rosół z warzyw


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 kg  mieszanych warzyw,
  • 4 łyżki  oleju,
  • sól. pieprz,
  • przyprawa do zup,
  • gałka muszkatołowa.

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyć, oczyścić, obrać i pokroić w paski albo w krążki. Trochę zostawić do przybrania. Olej rozgrzać i przez 5 minut, stale mieszając, poddusić na nim warzywa.
  2. Zalać je 1 i 1/2 litrem gotującej się wody. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do zup i gałką muszkatołową. Gotować powoli w zamkniętym garnku 1 godzinę.
  3. Rosół przecedzić przez sito, ewentualnie także przez lniane płótno.
  4. Warzywa ładnie pokroić i podać do rosołu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

natalia3257

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE