Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Rosół z warzyw


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 kg  mieszanych warzyw,
  • 4 łyżki  oleju,
  • sól. pieprz,
  • przyprawa do zup,
  • gałka muszkatołowa.

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyć, oczyścić, obrać i pokroić w paski albo w krążki. Trochę zostawić do przybrania. Olej rozgrzać i przez 5 minut, stale mieszając, poddusić na nim warzywa.
  2. Zalać je 1 i 1/2 litrem gotującej się wody. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do zup i gałką muszkatołową. Gotować powoli w zamkniętym garnku 1 godzinę.
  3. Rosół przecedzić przez sito, ewentualnie także przez lniane płótno.
  4. Warzywa ładnie pokroić i podać do rosołu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

natalia3257

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE