Dzisiaj jest: Piątek, 21.02.2020 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Salmorejo


08.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  passaty
  • 4 sztuki kromki czerstwej bułki pszennej
  • 1/3 szklanki  oliwy
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżeczka  octu winnego
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • sól
  • pieprz
  • 4 sztuki kawałki sera Gran Capitan
  • 4 plastry  szynki Serrano

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka włóż kawałki bułki, zalej passatą i odstaw na chwilę, by bułki zupełnie zmiękły. Dodaj rozdrobniony ząbek czosnku, a także ocet i oliwę. Zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dodaj przegotowanej, zimnej wody i wymieszaj. Wstaw do lodówki.
  2. Zupę rozlej do talerzy, udekoruj kawałkami sera i szynki. Skrop oliwą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE