Dzisiaj jest: Poniedziałek, 11.12.2017 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5784

Salmorejo


08.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  passaty
  • 4 sztuki kromki czerstwej bułki pszennej
  • 1/3 szklanki  oliwy
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżeczka  octu winnego
  • 1/2 łyżeczki  cukru
  • sól
  • pieprz
  • 4 sztuki kawałki sera Gran Capitan
  • 4 plastry  szynki Serrano

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka włóż kawałki bułki, zalej passatą i odstaw na chwilę, by bułki zupełnie zmiękły. Dodaj rozdrobniony ząbek czosnku, a także ocet i oliwę. Zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Jeśli zupa jest zbyt gęsta dodaj przegotowanej, zimnej wody i wymieszaj. Wstaw do lodówki.
  2. Zupę rozlej do talerzy, udekoruj kawałkami sera i szynki. Skrop oliwą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE