Dzisiaj jest: Piątek, 24.05.2019 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5844

Solanka - wykwintna ogórkowa


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

rosyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 l  wywaru z kości i jarzyn
  • 20 dag  wołowiny bez kości

Sposób przyrządzania:

    Gotujemy wywar. Studzimy, usuwamy nadmiar tłuszczu i gotujemy w nim do miękkości wołowinę. Nerkę myjemy, kroimy wzdłuż, usuwamy zewnętrzną warstwę, płuczemy, obgotowujemy, znowu płuczemy i gotujemy w świeżej wodzie. Po przestudzeniu kroimy w cienkie plasterki, podobnie jak ugotowaną i przestudzoną wołowinę, szynkę. Pomidory parzymy wrzątkiem i obieramy ze skórek. Kroimy w małe kawałki usuwając pestki. Cebulę drobno kroimy i dusimy na maśle. Dodajemy pomidory i dalej gotujemy na małym ogniu przez 15 min. Ogórki obieramy, przecinamy wzdłuż i kroimy na cienkie plasterki. Oliwki kroimy w paski lub w kostkę. Zagotowujemy wywar i dodajemy do niego nerkę, wołowinę, szynkę, pomidory, ogórki, połowę oliwek, kapary, sól i pieprz. Gotujemy na małym ogniu przez 10 min. Przed podaniem dodajemy śmietanę, świeżo posiekane zioła, pozostałe oliwki i doprawiamy sokiem z cytryny.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

    Producent: Victoria Cymes


    Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto Co jeść, by pozbyć się objawów Hashimoto

    Izabella Wentz

    Wydawnictwo: Otwarte


    Przepisy i plany żywieniowe, które pozwolą ci odzyskać kontrolę nad zdrowiem tarczycy. Autoimmunologiczna choroba tarczycy może być efektem infekcji, niedoboru składników odżywczych i jedze

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE