Dzisiaj jest: Poniedziałek, 22.10.2018 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Sopa de palmito - zupa z serc palmowych


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

brazylijska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  serc palmowych (z puszki)
  • 4 łyżki  masła
  • 4 łyżki  mąki
  • 2 szklanki  bulionu drobiowego
  • 1 szklanka  mleka
  • 1 szklanka  śmietany tortowej (36%)
  • biały pieprz

Sposób przyrządzania:

    Osącz i opłucz serca palmowe, zmiksuj je w blenderze. Stop masło w rondelku, oprósz mąką i ciągle mieszając, zrób jasną zasmażkę. Powoli wlewaj do zasmażki bulion, mieszając, aby nie utworzyły się grudki. Dodaj serca palmowe i ponownie zmiksuj. Bezpośrednio przed podaniem wlej do zupy mleko i śmietanę, mocno podgrzej, ale już nie gotuj. Przypraw do smaku białym pieprzem.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

    Producent: Jantex


    Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

    Joseph Mercola

    Wydawnictwo: Vivante


    W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE