Dzisiaj jest: Czwartek, 02.04.2020 Imieniny: Franciszka i Władysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Sopa de palmito - zupa z serc palmowych


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

brazylijska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  serc palmowych (z puszki)
  • 4 łyżki  masła
  • 4 łyżki  mąki
  • 2 szklanki  bulionu drobiowego
  • 1 szklanka  mleka
  • 1 szklanka  śmietany tortowej (36%)
  • biały pieprz

Sposób przyrządzania:

    Osącz i opłucz serca palmowe, zmiksuj je w blenderze. Stop masło w rondelku, oprósz mąką i ciągle mieszając, zrób jasną zasmażkę. Powoli wlewaj do zasmażki bulion, mieszając, aby nie utworzyły się grudki. Dodaj serca palmowe i ponownie zmiksuj. Bezpośrednio przed podaniem wlej do zupy mleko i śmietanę, mocno podgrzej, ale już nie gotuj. Przypraw do smaku białym pieprzem.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

    Andreas Michalsen

    Wydawnictwo: Muza


    Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE