Dzisiaj jest: Sobota, 19.10.2019 Imieniny: Piotra i Ziemowita



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Sopa de palmito - zupa z serc palmowych


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

brazylijska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 szklanka  serc palmowych (z puszki)
  • 4 łyżki  masła
  • 4 łyżki  mąki
  • 2 szklanki  bulionu drobiowego
  • 1 szklanka  mleka
  • 1 szklanka  śmietany tortowej (36%)
  • biały pieprz

Sposób przyrządzania:

    Osącz i opłucz serca palmowe, zmiksuj je w blenderze. Stop masło w rondelku, oprósz mąką i ciągle mieszając, zrób jasną zasmażkę. Powoli wlewaj do zasmażki bulion, mieszając, aby nie utworzyły się grudki. Dodaj serca palmowe i ponownie zmiksuj. Bezpośrednio przed podaniem wlej do zupy mleko i śmietanę, mocno podgrzej, ale już nie gotuj. Przypraw do smaku białym pieprzem.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

    Producent: Victoria Cymes


    Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

    Dorota Drozd

    Wydawnictwo: RM


    Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE