Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Ucha rybacka - zupa rybna


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

rosyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  małych ryb (płoci / okoni / karasi)
  • 1-1.5 kg  świeżych filetów z dużych ryb (karpia / szczupaka / lina)
  • 1 pęczek  włoszczyzny
  • 2-3 sztuki cebule
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 2 sztuki listki laurowe
  • 1/2 szklanki  białego wytrawnego wina
  • po 1 łyżce posiekanej natki i koperku
  • 1/2 sztuki cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Drobne ryby oczyść i umyj. Włoszczyznę obierz i umyj, cebule obierz. Włóż do garnka razem z rybkami, wlej 2 litry wody.
  2. Dodaj przyprawy korzenne, gotuj 45 minut na małym ogniu pod przykryciem.
  3. Filety podziel na porcje (usuń ości), włóż do odcedzonego wywaru. Gotuj 15 minut, wlej wino, dodaj zieleninę i cytrynę pokrojoną w półplasterki.
  4. Przypraw do smaku solą i pieprzem, podawaj z pieczywem. Ucha najlepiej smakuje następnego dnia po ugotowaniu.
Smacznego !



Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE