Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Warzywna zupka


21.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3-4 sztuki marchewki
  • kawałek białej rzodkwi
  • 3 sztuki pory
  • cebula
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 2 łyżki  masła
  • 4 szklanki  bulionu
  • 25 dag  wędzonego boczku
  • tymianek
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyć, oczyścić, pokroić w dość dużą kostkę, włożyć do rondla i mieszając podsmażyć na maśle ok. 15-20 min, a następnie zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem, aż będą miękkie. W połowie gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
  2. Oddzielnie wytopić pokrojony boczek i wrzucić do zupy. Posypać ją tymiankiem i natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE