Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Warzywna zupka


21.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3-4 sztuki marchewki
  • kawałek białej rzodkwi
  • 3 sztuki pory
  • cebula
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 2 łyżki  masła
  • 4 szklanki  bulionu
  • 25 dag  wędzonego boczku
  • tymianek
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyć, oczyścić, pokroić w dość dużą kostkę, włożyć do rondla i mieszając podsmażyć na maśle ok. 15-20 min, a następnie zalać bulionem, doprawić solą i pieprzem. Gotować pod przykryciem, aż będą miękkie. W połowie gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
  2. Oddzielnie wytopić pokrojony boczek i wrzucić do zupy. Posypać ją tymiankiem i natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE