Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Warzywne flaczki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  włoszczyzny pokrojonej w słupki
  • 2 sztuki cukinie
  • 4 szklanki  bulionu
  • czubata łyżka sklarowanego masła
  • 4 sztuki małe cienkie naleśniki
  • posiekana natka pietruszki
  • mielona ostra papryka
  • maggi
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Włoszczyznę zalać litrem wrzącego bulionu, zagotować, mocno zmniejszyć ogień, przykryć garnek i gotować 10-15 minut. W tym czasie umyć cukinię i pokroić ją w cienkie wąskie wstążki, po czym zeszklić na rozgrzanym maśle.
  2. Następnie dodać do prawie miękkich warzyw, wymieszać i chwilkę razem gotować. Doprawić flaczki maggi, solą i ostrą papryką.
  3. Naleśniki zwinąć w rulon i pokroić w wąskie paski, rozłożyć jako makaron do talerzy, zalać gorącą zupą i posypać natką.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka obiady i sałatki


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE