Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zapalanka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • Marchewka
  • Ziemniaki
  • Cebula
  • listek laurowy
  • mąka
  • sól
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Pokroić marchewkę w plasterki i gotować w małej ilości wody. Gdy się podgotuje, wrzucić pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, dodać listek laurowy, wlać wrzącą wodę, posolić i ugotować do miękkości.
  2. Na patelni usmażyć cebulkę i włożyć do garnka z ugotowanymi warzywami. Na pozostałym tłuszczu zrobić lekką zasmażkę, dodać do zupy i uważać, ponieważ może z garnka pryskać tłuszcz. Całość dosolić i krótko gotować. Na talerzu posypać natką, jeść z razowym chlebem bądź grzankami.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Zobacz więcej na temat:

zapalankaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE