Dzisiaj jest: Sobota, 23.03.2019 Imieniny: Feliksa i Pelagii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5838

Zapalanka


24.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • Marchewka
  • Ziemniaki
  • Cebula
  • listek laurowy
  • mąka
  • sól
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Pokroić marchewkę w plasterki i gotować w małej ilości wody. Gdy się podgotuje, wrzucić pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, dodać listek laurowy, wlać wrzącą wodę, posolić i ugotować do miękkości.
  2. Na patelni usmażyć cebulkę i włożyć do garnka z ugotowanymi warzywami. Na pozostałym tłuszczu zrobić lekką zasmażkę, dodać do zupy i uważać, ponieważ może z garnka pryskać tłuszcz. Całość dosolić i krótko gotować. Na talerzu posypać natką, jeść z razowym chlebem bądź grzankami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Zobacz więcej na temat:

zapalankaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE