Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zielona zupa krem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka brokuł
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka korzeń
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 20 dag  brukselki
  • 1 sztuka mała kalarepa
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz
  • 1 sztuka mały jogurt naturalny

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyj i oczyść. Brokuł podziel na różyczki. Kalarepę, marchewki i korzeń pietruszki pokrój w plastry. Brukselki przekrój na pół.
  2. Warzywa wrzuć do garnka i zalej taką ilością wody, aby były przykryte. Gotuj na małym ogniu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Dopraw do smaku solą i pieprzem i dodaj łyżkę masła. Gotuj, aż masło się rozpuści.
  3. Gotową zupę lekko przestudź i zmiksuj na gładki krem. Podawaj udekorowaną kleksem jogurtu naturalnego i natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE