Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka brokuł
- 2 sztuki marchewki
- 1 sztuka pietruszka korzeń
- 1 pęczek natki pietruszki
- 20 dag brukselki
- 1 sztuka mała kalarepa
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
- 1 sztuka mały jogurt naturalny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa umyj i oczyść. Brokuł podziel na różyczki. Kalarepę, marchewki i korzeń pietruszki pokrój w plastry. Brukselki przekrój na pół.
- Warzywa wrzuć do garnka i zalej taką ilością wody, aby były przykryte. Gotuj na małym ogniu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Dopraw do smaku solą i pieprzem i dodaj łyżkę masła. Gotuj, aż masło się rozpuści.
- Gotową zupę lekko przestudź i zmiksuj na gładki krem. Podawaj udekorowaną kleksem jogurtu naturalnego i natką pietruszki.
Źródło przepisu: przyślij przepis!