Dzisiaj jest: Wtorek, 23.01.2018 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5787

Zielona zupa krem


18.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka brokuł
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka korzeń
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 20 dag  brukselki
  • 1 sztuka mała kalarepa
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz
  • 1 sztuka mały jogurt naturalny

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyj i oczyść. Brokuł podziel na różyczki. Kalarepę, marchewki i korzeń pietruszki pokrój w plastry. Brukselki przekrój na pół.
  2. Warzywa wrzuć do garnka i zalej taką ilością wody, aby były przykryte. Gotuj na małym ogniu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Dopraw do smaku solą i pieprzem i dodaj łyżkę masła. Gotuj, aż masło się rozpuści.
  3. Gotową zupę lekko przestudź i zmiksuj na gładki krem. Podawaj udekorowaną kleksem jogurtu naturalnego i natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE