Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Zielona zupa krem


18.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka brokuł
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka korzeń
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 20 dag  brukselki
  • 1 sztuka mała kalarepa
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz
  • 1 sztuka mały jogurt naturalny

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyj i oczyść. Brokuł podziel na różyczki. Kalarepę, marchewki i korzeń pietruszki pokrój w plastry. Brukselki przekrój na pół.
  2. Warzywa wrzuć do garnka i zalej taką ilością wody, aby były przykryte. Gotuj na małym ogniu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Dopraw do smaku solą i pieprzem i dodaj łyżkę masła. Gotuj, aż masło się rozpuści.
  3. Gotową zupę lekko przestudź i zmiksuj na gładki krem. Podawaj udekorowaną kleksem jogurtu naturalnego i natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE