Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Ziołowy chłodnik


25.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 osób


Składniki

  • 1 kg  dojrzałych pomidorów
  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 4 łyżki  posiekanych ziół: bazyli, tymianku, natki pietruszki
  • 3 łyżki  oliwek z oliwek
  • 50 g  kiełków rzodkiewki
  • 5 sztuk kalarepek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Z kalarepek odciąć wierzch i wydrążyć środek (nie wyrzucać go). Następnie sparzyć je we wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru.
  2. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Cebule obrać i posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i roztrzeć z solą, Pomidory zmiksować z miąższem kalarepek, cebulą, czosnkiem i oliwą. Dodać zioła i przyprawić solą oraz pieprzem. Chłodnik podawać w kalarepce posypany kiełkami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE