Dzisiaj jest: Piątek, 06.12.2019 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Ziołowy chłodnik


25.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 osób


Składniki

  • 1 kg  dojrzałych pomidorów
  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 4 łyżki  posiekanych ziół: bazyli, tymianku, natki pietruszki
  • 3 łyżki  oliwek z oliwek
  • 50 g  kiełków rzodkiewki
  • 5 sztuk kalarepek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Z kalarepek odciąć wierzch i wydrążyć środek (nie wyrzucać go). Następnie sparzyć je we wrzątku i schłodzić w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru.
  2. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Cebule obrać i posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i roztrzeć z solą, Pomidory zmiksować z miąższem kalarepek, cebulą, czosnkiem i oliwą. Dodać zioła i przyprawić solą oraz pieprzem. Chłodnik podawać w kalarepce posypany kiełkami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE