Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa Lasopy na cielęcinie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1.5 kg  kości cielęcych
  • 2 l  wody
  • 2 łyżki  soli
  • 3 sztuki marchewki pokrojone na kawałki
  • 1 sztuka mała rzepa pokrojona w cząstki
  • 6-8 sztuk dymek pokrojonych na kawałki
  • garść zielonej fasolki

Sposób przyrządzania:

    Kości włóż do garnka, zalej wodą, posól i przykryj. Gotuj godzinę, a potem dodaj marchewki, rzepę, dymki, fasolkę, pomidory i pieprz. Gotuj godzinę. Gdy warzywa będą miękkie, wyjmij z garnka kości, a zupę zmiksuj lub przetrzyj przez sitko. Podawaj na gorąco.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony napój?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

    Julie M. Simon

    Wydawnictwo: Vital


    Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE