Dzisiaj jest: Wtorek, 19.11.2019 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zupa Matembele z pokrzywą i makrelą


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki garści młodych liści pokrzyw
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 sztuka cebula
  • 4-6 ząbków  czosnku
  • 1 sztuka wędzona makrela
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • wegeta
  • zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

    Opłucz liście pokrzyw, pokrój je w paski i włóż do garnka. Pomidory pokrój w kostkę (możesz je sparzyć i obrać), dodaj do pokrzyw razem z posiekaną cebulą oraz roztartym czosnkiem. Dodaj mięso obrane z makreli. Zagotuj, pozostaw kilka minut na małym ogniu. Przypraw do smaku - zupa powinna być ostra.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

    Producent: Victoria Cymes


    Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

    Bruce Fife

    Wydawnictwo: Vital


    Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE