Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa Matembele z pokrzywą i makrelą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

afrykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki garści młodych liści pokrzyw
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 sztuka cebula
  • 4-6 ząbków  czosnku
  • 1 sztuka wędzona makrela
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • wegeta
  • zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

    Opłucz liście pokrzyw, pokrój je w paski i włóż do garnka. Pomidory pokrój w kostkę (możesz je sparzyć i obrać), dodaj do pokrzyw razem z posiekaną cebulą oraz roztartym czosnkiem. Dodaj mięso obrane z makreli. Zagotuj, pozostaw kilka minut na małym ogniu. Przypraw do smaku - zupa powinna być ostra.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony napój?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

    Julie M. Simon

    Wydawnictwo: Vital


    Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE