Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Zupa brokułowa


03.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 4 sztuki skrzydełka
  • 450 g  brokułów
  • 1/2 sztuki selera
  • 1/2 sztuki białej części pora
  • 2 sztuki średnie marchewki
  • 3-4 sztuki średnie ziemniaki
  • 2 kostki  rosołowe
  • 1 sztuka płaska łyżeczka mąki
  • 3 łyżeczki  śmietany 18%
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł podziel na różyczki. Marchew obierz i pokrój w plasterki. Por pokrój w talarki. Ziemniaki i seler obierz, pokrój w kostkę. Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj.
  2. Skrzydełka zagotuj w 2 litrach wody. Do wywaru dodaj marchew, seler, por i kostki rosołowe. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, wrzuć pokrojone ziemniaki i brokuł.
  3. W miseczce rozprowadź łyżeczkę mąki ze śmietaną i łyżką bulionu, dodaj do zupy. Wymieszaj i chwilę podgotuj. Przed podaniem zupę posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE