Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa brokułowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 4 sztuki skrzydełka
  • 450 g  brokułów
  • 1/2 sztuki selera
  • 1/2 sztuki białej części pora
  • 2 sztuki średnie marchewki
  • 3-4 sztuki średnie ziemniaki
  • 2 kostki  rosołowe
  • 1 sztuka płaska łyżeczka mąki
  • 3 łyżeczki  śmietany 18%
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Brokuł podziel na różyczki. Marchew obierz i pokrój w plasterki. Por pokrój w talarki. Ziemniaki i seler obierz, pokrój w kostkę. Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj.
  2. Skrzydełka zagotuj w 2 litrach wody. Do wywaru dodaj marchew, seler, por i kostki rosołowe. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie, wrzuć pokrojone ziemniaki i brokuł.
  3. W miseczce rozprowadź łyżeczkę mąki ze śmietaną i łyżką bulionu, dodaj do zupy. Wymieszaj i chwilę podgotuj. Przed podaniem zupę posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE