Dzisiaj jest: Środa, 18.07.2018 Imieniny: Kamila i Szymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Zupa cebulowa popularna


29.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże cebule
  • 1 łyżka  masła lub margaryny
  • 1 łyżka  mąki
  • 4 szklanki  wody
  • 4 sztuki grzanki z chleba razowego lub 4 sucharki
  • 4 łyżki  startego żółtego sera
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę niezbyt drobno posiekać i podsmażyć na maśle lub margarynie, aż stanie się złocista.
  2. Wówczas oprószyć mąką, jeszcze chwilę smażyć, wlać zimną wodę, zagotować, zmiksować, posolić do smaku. Gotową zupę rozlać do żaroodpornych czarek, na wierzchu położyć po grzance i posypać serem. Zapiekać w piekarniku do momentu, gdy ser się stopi.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE