Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Zupa cebulowa popularna


29.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże cebule
  • 1 łyżka  masła lub margaryny
  • 1 łyżka  mąki
  • 4 szklanki  wody
  • 4 sztuki grzanki z chleba razowego lub 4 sucharki
  • 4 łyżki  startego żółtego sera
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę niezbyt drobno posiekać i podsmażyć na maśle lub margarynie, aż stanie się złocista.
  2. Wówczas oprószyć mąką, jeszcze chwilę smażyć, wlać zimną wodę, zagotować, zmiksować, posolić do smaku. Gotową zupę rozlać do żaroodpornych czarek, na wierzchu położyć po grzance i posypać serem. Zapiekać w piekarniku do momentu, gdy ser się stopi.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE