Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Zupa cebulowa z serową grzanką


06.06.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże cebule
  • 1/3 kostki  masła
  • 2 l  bulionu warzywnego
  • 100 ml  białego wytrawnego wina
  • 1 sztuka bagietka
  • 100 g  sera gouda
  • 50 g  sera rokfor
  • pieprz
  • sól
  • tymianek
  • 1 łyżka  mąki

Sposób przyrządzania:

  1. Łupinki z cebuli zagotuj w bulionie i wyjmij z niego. Cebule pokrój w plasterki i zeszklij na maśle. Posyp je mąką, zalej bulionem i gotuj około 30 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania wlej wino i dodaj przyprawy.
  2. Bagietkę pokrój na kromki i podsmaż na maśle.
  3. Zupę wlej do żaroodpornych kokilek, na wierzchu połóż kromki bagietki i plasterki żółtego sera, posyp pokruszonym rokforem.
  4. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 5-7 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

mucha

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE