Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa cebulowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże cebule,
  • 70 dag  ziemniaków,
  • 20 dag  marchewki,
  • 20 dag  selera,
  • 20 dag  pora,
  • 20 dag  słoniny,
  • 1 sztuka i 1/2 litra rosołu,
  • pieprz. gałka muszkatołowa,
  • 2 sztuki parówki.

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obrać i gotować 10-15 minut w sporej ilości osolonej wody. Potem wyjąć łyżką cedzakową, włożyć na chwilę do zimnej wody i osączyć. Z każdej cebuli odkroić wierzchołek i wydrążyć ją na głębokość 1 cm.
  2. Wydrążony miąższ cebulowy drobno posiekać.
  3. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchew utrzeć na grubej tarce, seler pokroić w plastry, a por na kawałki.
  4. Słoninę drobno posiekać, stopić i na roztopionym tłuszczu poddusić pokrojone warzywa, następnie zalać wszystko rosołem. Przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową i po 30 minutach gotowania zmiksować.
  5. Parówki pokroić w cienkie plasterki, włożyć do obgotowanych i wydrążonych cebul. Podawać z zupą.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE