Dzisiaj jest: Poniedziałek, 20.08.2018 Imieniny: Bernarda i Sobiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Zupa cebulowa


04.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 łyżka  ziół prowansalskich
  • 2 łyżki  mąki
  • 60 g  masła
  • 2 kostki  mięsne
  • 1 sztuka bagietka czosnkowa
  • 150 g  sera żółtego gouda
  • sól
  • 800 g  cebuli

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz i pokrój w piórka. W garnku rozpuść masło. Duś na nim przez 30 minut posiekaną cebulę, aż będzie miękka.
  2. Kostki mięsne rozrób w o,5 l wrzątku.
  3. Cebulę posyp mąką, zasmaż przez chwilę. Następnie mieszając wlej bulion mięsny, przypraw ziołami prowansalskimi i solą. Gotuj 15 minut.
  4. Bagietkę pokrój na kromki. Na każdej kromce połóż plaster sera żółtego. Posyp ziołami prowansalskimi i zapiecz w piekarniku, żeby były chrupiące.
  5. Zupę nalewaj do miseczek i podawaj z czosnkowymi kromkami z serem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE