Dzisiaj jest: Piątek, 10.04.2020 Imieniny: Michała i Makarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Zupa cebulowa


04.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 łyżka  ziół prowansalskich
  • 2 łyżki  mąki
  • 60 g  masła
  • 2 kostki  mięsne
  • 1 sztuka bagietka czosnkowa
  • 150 g  sera żółtego gouda
  • sól
  • 800 g  cebuli

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz i pokrój w piórka. W garnku rozpuść masło. Duś na nim przez 30 minut posiekaną cebulę, aż będzie miękka.
  2. Kostki mięsne rozrób w o,5 l wrzątku.
  3. Cebulę posyp mąką, zasmaż przez chwilę. Następnie mieszając wlej bulion mięsny, przypraw ziołami prowansalskimi i solą. Gotuj 15 minut.
  4. Bagietkę pokrój na kromki. Na każdej kromce połóż plaster sera żółtego. Posyp ziołami prowansalskimi i zapiecz w piekarniku, żeby były chrupiące.
  5. Zupę nalewaj do miseczek i podawaj z czosnkowymi kromkami z serem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE