Dzisiaj jest: Środa, 17.10.2018 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Zupa chłopska


19.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 szklanki  mleka
  • 2 szklanki  maślanki
  • 3/4 szklanki  kaszy jaglanej
  • 3-4 łyżki  śmietany
  • 1 łyżeczka  mąki
  • 6 sztuk ziemniaków
  • duża szczypta majeranku
  • 1 łyżka  posiekanego koperku
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę umyć, sparzyć, odsączyć, zalać mlekiem i rozgotować. Dodać umyte, obrane i pokrojone w plastry ziemniaki. Gdy będą miękkie, wlać maślankę.
  2. Zupę zagęścić śmietaną, doprawić solą i majerankiem. Przed podaniem posypać koperkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE