Dzisiaj jest: Niedziela, 17.11.2019 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Zupa chrzanowa


26.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 50 dag  ziemniaków,
  • 50 dag  jabłek,
  • 20 dag  wędzonego chudego boczku,
  • 3 łyżki  oleju,
  • 2 sztuki cebule,
  • 1 l  odtłuszczonego rosołu,
  • sól. pieprz,
  • 1-2 łyżki  utartego chrzanu,
  • 1/4 sztuki litra śmietany.

Sposób przyrządzania:

  1. Umyte jabłka i ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę.
  2. Boczek wędzony również pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Zeszklić na tym drobno posiekaną cebulę.
  3. Dodać kostki jabłek i ziemniaków, zalać rosołem, przyprawić solą, pieprzem i 40 minut gotować na wolnym ogniu.
  4. Zupę zmiksować i doprawić chrzanem do smaku. Wstawić do lodówki.
  5. Ubić śmietanę na sztywno i dodać nie mieszając, do zimnej zupy.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE