Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Zupa chrzanowa


26.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 50 dag  ziemniaków,
  • 50 dag  jabłek,
  • 20 dag  wędzonego chudego boczku,
  • 3 łyżki  oleju,
  • 2 sztuki cebule,
  • 1 l  odtłuszczonego rosołu,
  • sól. pieprz,
  • 1-2 łyżki  utartego chrzanu,
  • 1/4 sztuki litra śmietany.

Sposób przyrządzania:

  1. Umyte jabłka i ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę.
  2. Boczek wędzony również pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Zeszklić na tym drobno posiekaną cebulę.
  3. Dodać kostki jabłek i ziemniaków, zalać rosołem, przyprawić solą, pieprzem i 40 minut gotować na wolnym ogniu.
  4. Zupę zmiksować i doprawić chrzanem do smaku. Wstawić do lodówki.
  5. Ubić śmietanę na sztywno i dodać nie mieszając, do zimnej zupy.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE