Dzisiaj jest: Środa, 20.06.2018 Imieniny: Bogny i Florentyny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Zupa cytrynowa


30.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże cytryny
  • 6 szklanek  wywaru z kurczaka
  • 2 łyżki  masła
  • 2 łyżki  mąki
  • pół szklanki śmietany
  • 1 szklanka  śmietany kremówki
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na maśle, wsypać mąkę i zrobić jasną zasmażkę.
  2. Zalać wywarem, włożyć skórkę obraną z jednej cytryny i gotować na małym ogniu 5 min. Pod koniec dodać śmietanę, sok z obu cytryn zupę przecedzić i ostudzić.
  3. Zimną zupę udekorować kremówką ubitą na sztywno.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE