Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Zupa cytrynowa


30.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże cytryny
  • 6 szklanek  wywaru z kurczaka
  • 2 łyżki  masła
  • 2 łyżki  mąki
  • pół szklanki śmietany
  • 1 szklanka  śmietany kremówki
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na maśle, wsypać mąkę i zrobić jasną zasmażkę.
  2. Zalać wywarem, włożyć skórkę obraną z jednej cytryny i gotować na małym ogniu 5 min. Pod koniec dodać śmietanę, sok z obu cytryn zupę przecedzić i ostudzić.
  3. Zimną zupę udekorować kremówką ubitą na sztywno.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE