Dzisiaj jest: Niedziela, 22.10.2017 Imieniny: Filipa i Kordulii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Zupa cytrynówka


19.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 1.5 l  bulionu drobiowego
  • 50 g  ryżu
  • 4 sztuki jajka
  • sok z 2 cytryn
  • sól
  • pieprz biały

Sposób przyrządzania:

  1. Zagotować bulion, wsypać ryż i gotować jeszcze przez 15 - 20 minut na małym ogniu.
  2. Jajka wbić do miseczki i ubić razem z sokiem z cytryny na pianę. Do ubitych jajek powoli wlewać szklankę gorącego bulionu, ciągle mieszając.
  3. Garnek z bulionem zdjąć z ognia i ciągle mieszając, powoli wlewać jajka. Garnek wstawić ponownie na ogień i trochę podgotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE