Dzisiaj jest: Wtorek, 12.12.2017 Imieniny: Adelajdy i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5785

Zupa fasolowa z serem


09.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 l  bulionu drobiowego (może być z kostki)
  • 1 sztuka puszka białej fasoli
  • 1 sztuka puszka czerwonej fasoli
  • 1 sztuka zielona papryczka chili
  • 90 ml  śmietany 18%
  • 3 łyżki  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka  masła
  • posiekana natka pietruszki
  • 100 g  tartego sera gouda
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę odsączyć z zalewy na cedzaku. Papryczki chili umyć, obrać i drobno pokroić.
  2. Zagotuj bulion i wrzuć do niego białą i czerwoną fasolę oraz papryczkę chili. Zagotuj.
  3. Na patelni rozpuść łyżkę masła i podsmaż na nim koncentrat pomidorowy. Dodaj go do zupy. Wymieszaj.
  4. Śmietanę polej 3 łyżkami bulionu, wymieszaj i wlej do reszty zupy. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Przed podaniem posyp tartym serem i posiekaną natka pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE