Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Zupa grochowa z miętą


05.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki szalotki,
  • 1 łyżka  masła lub margaryny,
  • 50 dag  świeżo łuskanego lub mrożonego groszku,
  • 1 l  rosołu z drobiu,
  • 4 sztuki gałązki świeżej mięty,
  • 1/8 sztuki litra śmietany,
  • sól. biały pieprz.

Sposób przyrządzania:

  1. Szalotki obrać, posiekać i podsmażyć na maśle lub margarynie.
  2. Dodać groszek i przez kilka minut dusić razem z cebulką.
  3. Groszek z cebulką zalać rosołem i dodać posiekane liści mięty, uprzednio umyte i oderwane od łodygi. Kilka zostawić na później do przybrania. Gotować razem na wolnym ogniu przez 10 minut.
  4. Zupę zmiksować lub przetrzeć przez sito, doprawić śmietaną i do smaku solą i pieprzem.
  5. Bezpośrednio przed podaniem przybrać listkami mięty.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE