Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Zupa grochowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 osób


Składniki

  • 1.5 szklanek  grochu
  • 4 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 8 sztuk 10 ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 20 dag  cienkiej kiełbasy
  • 1 sztuka kość na wywar
  • 2 l  wody
  • 3 łyżki  mąki
  • 2 łyżki  masła
  • olej
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • natka pietruszki
  • koperek

Sposób przyrządzania:

  1. Groch moczymy przez kilka godzin, następnie zalewamy wywarem (ugotowanym na kości) w garnku i gotujemy, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i startą marchewkę oraz pietruszkę. Gotujemy do miękkości.
  2. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i razem podsmażamy. Dodajemy do zupy.
  3. Przygotowujemy zasmażkę z masła i mąki, dodajemy do zupy. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem i natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE