Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Zupa grochowa


14.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 8 osób


Składniki

  • 1.5 szklanek  grochu
  • 4 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 8 sztuk 10 ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 20 dag  cienkiej kiełbasy
  • 1 sztuka kość na wywar
  • 2 l  wody
  • 3 łyżki  mąki
  • 2 łyżki  masła
  • olej
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • natka pietruszki
  • koperek

Sposób przyrządzania:

  1. Groch moczymy przez kilka godzin, następnie zalewamy wywarem (ugotowanym na kości) w garnku i gotujemy, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i startą marchewkę oraz pietruszkę. Gotujemy do miękkości.
  2. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i razem podsmażamy. Dodajemy do zupy.
  3. Przygotowujemy zasmażkę z masła i mąki, dodajemy do zupy. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem i natką pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

mucha

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE