Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.05.2018 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Zupa grzybowa z kaszą


14.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1.5 sztuk litra bulionu drobiowego,
  • 400 g  oczyszczonych grzybów, np. podgrzybków,
  • 1 szklanka  pęczaku,
  • 1 szklanka  gęstego sosu pomidorowego,
  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów,
  • 1 sztuka cebula,
  • 2 ząbki  czosnku,
  • 2 łyżki  posiekanej natki,
  • 2 łyżki  oleju,
  • listek laurowy,
  • sól.
  • pieprz.

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby umyć, osuszyć i pokroić. Cebulę i czosnek posiekać. Kaszę opłukać.
  2. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebulę oraz czosnek. Dołożyć grzyby.
  3. Po 5 minutach wsypać kaszę. Wlać do niej bulion, sos pomidorowy i pomidory razem z zalewą. Dodać listek laurowy oraz nieco soli i pieprzu.
  4. Gotować 30-40 minut, aż kasza zmięknie. Pod koniec dodać posiekaną natkę.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE