Dzisiaj jest: Poniedziałek, 11.12.2017 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5784

Zupa grzybowa z kaszą


14.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1.5 sztuk litra bulionu drobiowego,
  • 400 g  oczyszczonych grzybów, np. podgrzybków,
  • 1 szklanka  pęczaku,
  • 1 szklanka  gęstego sosu pomidorowego,
  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów,
  • 1 sztuka cebula,
  • 2 ząbki  czosnku,
  • 2 łyżki  posiekanej natki,
  • 2 łyżki  oleju,
  • listek laurowy,
  • sól.
  • pieprz.

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby umyć, osuszyć i pokroić. Cebulę i czosnek posiekać. Kaszę opłukać.
  2. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebulę oraz czosnek. Dołożyć grzyby.
  3. Po 5 minutach wsypać kaszę. Wlać do niej bulion, sos pomidorowy i pomidory razem z zalewą. Dodać listek laurowy oraz nieco soli i pieprzu.
  4. Gotować 30-40 minut, aż kasza zmięknie. Pod koniec dodać posiekaną natkę.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

maździalena

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE