Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Zupa grzybowa z kaszą


17.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  grzybów leśnych
  • 1/4 sztuki selera
  • 1 sztuka marchewka
  • 1 sztuka cebula
  • 1/2 szklanki  kaszy perłowej
  • 1 łyżka  mąki
  • 1 łyżka  masła
  • 1/3 szklanki  śmietany
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku zagotować szklankę wody. Kaszę zalać osoloną, wrzącą wodą i gotować, aż wchłonie prawie całą wodę. Następnie kaszę przykryć i zapiec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 150 st. C.
  2. Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w paski. Seler, marchew i cebulę obrać, umyć i pokroić w słupki.
  3. Do garnka wrzucić masło, pokrojone warzywa i grzyby, ziele angielskie, sól oraz pieprz. Dusić na małym ogniu przez 30 minut.
  4. Następnie wlać 3 szklanki gorącej wody i gotować 10 minut.
  5. Śmietanę wymieszaj z łyżką mąki, dodaj do zupy i zagotuj. Kaszę rozłóż na talerze i zalej zupą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE